10 tips om de knop om te zetten

 

10 praktische tips die jou helpen minder te eten en af te vallen.

 

  1. Snap dat het niet vanzelf gaat, het kost moeite. Als je resultaat wil halen, moet een offer brengen. Zo werkt het echt. Als je carrière wilt maken, zul je hard (en/of slim) moeten werken. Als je je studie wilt halen, moet je studeren. En als je wilt afvallen, zul je moeten wennen aan een bepaald hongergevoel. Bijt door de zure appel heen, je zult een paar weken honger hebben, deal with it! Hier helpt de gedachte: ‘Nou en?!’ Spreek met jezelf af dat je hier even doorheen bikkelt en weet dat het went.
  2. Houd een tijdje op een app bij wat je eet. Vaak eet je meer dan je van jezelf denkt. We zijn erg goed in onszelf voor de gek houden.
  3. Eet alleen nog maar dingen die je écht lekker vindt! Eet iets minder, maar wel de lekkerste dingen. Je zult merken dat je sneller verzadigd bent.
  4. Maak afspraken met jezelf, bijvoorbeeld een uur voor en na het eten eet ik niet. Of op mijn werk eet ik alleen wat ik zelf meeneem van huis.
  5. Zorg dat het er niet is, dan raak je minder snel in de verleiding.
  6. Als je iets wilt eten: stel je beslissing uit door je timer op 5 minuten te zetten. Meestal is je trek weer gezakt na die tijd.
  7. Eet zittend, ook als je onderweg bent en bij voorkeur in een rustige omgeving. Dit betekent niet eten terwijl je auto rijdt.
  8. Compenseer vooraf! Ga je bijvoorbeeld uit eten? Ontbijt en lunch dan licht, dan heb je nog wat te goed en kun je tijdens het etentje lekker genieten. Dat is veel leuker als je dit niet achteraf hoeft te compenseren.
  9. Ga lekker op tijd naar bed. Vermoeidheid en honger voelen vaak hetzelfde.
  10. Wees aardig en mild voor jezelf. Geloof me, het gaat gebeuren dat die zak chips of die bonbonbloc helemaal op gaat. Of allebei. Dat is niet zo erg als je denkt. Juist door jezelf op je donder te geven, ga je jezelf saboteren en nog meer eten. Het ligt niet aan die paar keer dat je toch teveel eet. Als je de rest van de tijd oplet, komt het wel goed. Leer ervan en pak het weer op.

Deze tips helpen je vast al wat verder. Wil je écht blijvend de knop om zetten? Zodat je weer helemaal lekker in je vel zit terwijl je geniet van het leven en van lekker eten? Zonder het gedoe dat diëten met zich meebrengt? Volg dan het online programma ‘Blijvend de knop om in 5 weken’. Dan hoef jij nooit meer op dieet.

× Stel hier jouw vraag via WhatsApp