If you can stay slim there, you can do it everywhere! Samen met mijn beste vriendin ging ik onlangs op avontuur in New York. De stad die nooit slaapt (en wij ook niet zoveel), waar ongeveer alles verkrijgbaar is en waar alleen fastfood te betalen is. Hoe geniet je volop van het Amerikaanse leven zonder aan te komen?

Ten eerste helpt het dat je in de Grote Appel gerust 20 euro betaalt voor een gin-tonic. Tenminste, wel bij ‘ons’ barretje aan de Hudson met uitzicht op het vrijheidsbeeld. Als je een euro per slok betaalt, dan drink je rustig aan en bestel je niet zomaar een tweede rondje. Het lastige aan Amerika is, dat fastfood bijna niks kost en ‘gewoon eten’ heel veel. En fastfood hoort gewoon bij de ervaring. Hoe maak je dan toch gezonde keuzes?

‘Eetsnobs’
Mijn vriendin en ik zijn beiden ‘wijn- en eetsnobs’. Natuurlijk hebben we ook genoten van een pizza, hotdog en hamburgers, maar al snel hadden we toch behoefte aan iets gezonder eten. Maar dat is dus hartstikke duur. Het is heel makkelijk om te zeggen: accepteer dat het wat meer kost en zorg dat je vooraf voldoende spaart. Dat is deels ook waar, maar wij hadden nog een andere oplossing.

‘Liquid dinner’
Het ontbijt in ons hotel stelde niet veel voor. En dat vonden we ook prima, we zijn beiden geen grote ontbijters. Tot aan de lunch waren we vooral veel aan het wandelen of fietsen, je beweegt genoeg tijdens zo’n stedentrip. Pas tussen 14.00 en 15.00 uur gingen we lunchen. Dat deden we over het algemeen bij een gezellig restaurant met echt lekker eten (er zijn er genoeg in NY!). Wijntje erbij en het feest was compleet. Na zo’n late uitgebreide lunch hadden we meestal geen trek meer in avondeten. Soms namen we ’s avonds laat nog iets, bijvoorbeeld een stuk NY cheesecake (de eerste keer in mijn leven dat ik een stuk taart niet op kreeg) of een voorgerecht. Maar meestal eindigden we de dag met een ‘liquid dinner’: een gin-tonic. Aan de Hudson, op een rooftopbar of in Central Parc. Door kosten en calorieën te besparen op een extra maaltijd, konden we kiezen voor een heerlijk drankje op de meest fantastische plekken.

Keuzes
Nou raad ik dit eetpatroon niet aan voor het normale leven, maar nu waren we vijf dagen in NY. En dan wil je maximaal genieten. En ik zeg ook niet dat onze manier ook jouw manier is. Ook hier gaat het om het principe: maak keuzes en kies voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Misschien geniet jij juist van een groot ontbijt en kun je daar lang mee vooruit, leef je op tussendoortjes in plaats van maaltijden of eet je drie keer per dag en drink je liever water. Het gaat erom dat je keuzes maakt, dat je begrijpt dat je niet álles hoeft te eten. Welke keuzes dat zijn: it’s up to you!

× Stel hier jouw vraag via WhatsApp