MIJN AANPAK

 

Volgens mij ben jij niet dom, toch? Waarschijnlijk heb je de meeste diëten wel geprobeerd en daarvoor de meest ingewikkelde recepten gekookt. Jezelf koolhydraten, vetten of andere voedingsstoffen ontzegd. Jij weet echt wel wat je ongeveer op een dag kunt eten zonder aan te komen of zelfs om af te vallen. Ik ga je dus niet vertellen wat je moet eten, hoeveel en wanneer. Jij bent je beste diëtist. Maar een diëtist heb je niet nodig, want diëten zijn symptoombestrijders en lossen je probleem niet op. In mijn programma kom je erachter welke oorzaken jouw eetgedrag heeft. Welke emoties onderdruk je door teveel te eten? Op welke vlakken doe je jezelf tekort? Daar gaan we mee aan de slag. Ik beloof je geen quick fix, het is werken. Gun jezelf dit cadeau zodat je weer kunt genieten van alles wat het leven te bieden heeft.

Kracht van de groep

Ik geloof dat je samen verder komt dan alleen. Daarom heb ik een groepsprogramma ontwikkeld. Met een kleine groep van maximaal 10 mensen deel je ervaringen, bespreek je wat je tegenhoudt en overwin je je angst om het anders te gaan doen. En dat allemaal onder begeleiding van Sandy. In het programma is ook plaats voor 1-op-1 coaching en intervisie en supervisie. Supervisie vindt plaats in een nog kleinere groep onder begeleiding van mij. Het gaat dieper in op onderdelen van het programma waar je nog mee worstelt, helemaal op maat. Intervisie is met datzelfde kleine groepje, maar dan zonder coach. Het idee is dat je elkaar zo leert kennen en vertrouwen, dat je elkaar na het Lichter leven programma blijft steunen en motiveren.

Discipline

Het grootste misverstand over slanke mensen is dat ze meer discipline hebben dan zwaardere mensen. Juist mensen die het ene dieet na het andere hebben gevolgd, beschikken over enorm veel discipline. Ze kunnen zich immers wekenlang, soms zelfs maandenlang, lekker eten ontzeggen. Dat doen veel slanke mensen je niet na. Slank zijn gaat om kiezen voor de lange termijn. Als je eten kunt zien als bron van genot in plaats van een vlucht of iets slechts, dan maak je bewuste keuzes en ben je geen slachtoffer meer. Op het moment dat je ervoor kiest iets niet te eten omdat je slank wilt zijn, dan voel je je sterk.

Tijdens het Lichter leven programma ga je in 5 stappen van:

• ongemakkelijk naar ➔ lekker in je vel
• leeg naar ➔ voldaan
• slachtoffer naar ➔ manager van je eigen leven
• verdriet en frustratie naar ➔ geluk
• zelfkwelling naar ➔ zelfliefde
• te zwaar naar ➔ slank

Klinkt leuk, maar HOE dan?!

Welke weg heb je te gaan? Je doorloopt hiervoor de volgende 5 stappen:

1. Van acteur naar regisseur
De eerste stap die je moet zetten is je eigen verantwoordelijkheid zien en nemen. Dat is essentieel om op pad te gaan. En dan niet als acteur, voor wie het script geschreven wordt door iemand anders. Maar als regisseur, die de touwtjes in handen heeft en zelf bepaalt welke kant hij op gaat.
2. Saboteurs herkennen en uitschakelen
Ken je ze, de stemmetjes in je hoofd die jouw gedrag negatief beïnvloeden? Je saboteurs. Wat zeggen die van jou? Het lastige van de saboteurs is dat ze zich voordoen als adviseurs. Op het moment dat je naar ze luistert voelt dat in ieder geval zo. Pas achteraf heb je vaak door dat er een saboteur aan het werk was. Tijdens het Lichter Leven programma leer je je saboteurs herkennen, ga je met ze in gesprek en leer je ze uit te schakelen.
3. Waarom eet ik?
Of het nou om overeten, roken of alcohol- of drugsgebruik gaat, het gaat altijd om vluchtgedrag. Het komt ergens vandaan en meestal heeft het te maken met onverwerkte emoties die je onbewust niet wil voelen. In het Lichter Leven programma onderzoeken we welke emoties jij onderdrukt. Bovendien leer je in contact te komen met je gevoel en vooral dat alle gevoelens er mogen zijn. Dat je ze niet hoeft te onderdrukken.
4. Het Lichter leven plan
Om uiteindelijk je doelen te bereiken, heb je een concreet plan nodig. Het gaat erom om je leven zo in te richten dat je manier van leven bijdraagt aan een gelukkig, gezond en slank leven. Tijdens het Lichter Leven programma maken we een plan dat werkt tijdens én na het programma. En dat plan ziet er voor iedereen anders uit. Aangepast op jouw manier van leven.
5. Lichter Leven
Het is tijd voor het begin van de rest van je leven: je Lichtere leven. Een leven waarin jij geniet van je ‘nieuwe ik’. Waarin je in contact staat met je gevoel, je zelfverzekerd voelt, beter weet wat jij wilt en daarvoor gaat en waarin je lekker in je vel zit. Aan het begin zal dat nog onwennig voelen. Tijdens deze fase ga je wennen aan alles wat je nieuwe leven je brengt. Onderschat deze fase niet! Want hoe heerlijk genieten het ook is, het kan ook gepaard gaan met verdriet om wie je was en wat je jezelf hebt aangedaan.

× Stel hier jouw vraag via WhatsApp