Aanpak

 

Volgens mij ben jij niet dom, toch? Waarschijnlijk heb je de meeste diëten wel geprobeerd en daarvoor de meest ingewikkelde recepten gekookt. Jezelf koolhydraten, vetten of andere voedingsstoffen ontzegd. Jij weet echt wel wat je ongeveer op een dag kunt eten zonder aan te komen of zelfs om af te vallen. Ik ga je dus niet vertellen wat je moet eten, hoeveel en wanneer. Jij bent je beste diëtist. Maar een diëtist heb je niet nodig, want diëten zijn symptoombestrijders en lossen je probleem niet op. In mijn programma kom je erachter welke oorzaken jouw eetgedrag heeft. Welke emoties onderdruk je door teveel te eten? Op welke vlakken doe je jezelf tekort? En hoe passen gezonde gelukkige gewoontes in jouw drukke leven? Daar gaan we mee aan de slag. Ik beloof je geen quick fix, je gaat met liefde aan de slag met jezelf. Gun jezelf dit cadeau zodat je weer kunt genieten van alles wat het leven te bieden heeft

 

Met elkaar

Ik geloof dat je samen verder komt dan alleen. Daarom ben je als je een van mijn programma’s volgt automatisch lid van mijn Facebook community. Hier deel je ervaringen en steun je elkaar. En als je het complete Lichter Leven programma volgt krijg je er 2 telefonische pepgesprekken bij op het moment dat jij dat nodig hebt. 

 

Discipline

Het grootste misverstand over slanke mensen is dat ze meer discipline hebben dan zwaardere mensen. Juist mensen die het ene dieet na het andere hebben gevolgd, beschikken over enorm veel discipline. Ze kunnen zich immers wekenlang, soms zelfs maandenlang, lekker eten ontzeggen. Dat doen veel slanke mensen je niet na. Slank zijn gaat om kiezen voor de lange termijn. Als je eten kunt zien als bron van genot in plaats van een vlucht of iets slechts, dan maak je bewuste keuzes en ben je geen slachtoffer meer. Op het moment dat je ervoor kiest iets niet te eten omdat je slank wilt zijn, dan voel je je sterk.

Tijdens het Lichter Leven programma ga je in 5 stappen van:

 • ongemakkelijk naar lekker in je vel
 • leeg naar voldaan
 • slachtoffer naar manager van je eigen leven
 • verdriet en frustratie naar geluk
 • zelfkwelling naar zelfliefde
 • te zwaar naar slank 

Mijn verhaal

 

Jarenlang heb ik geworsteld met eten en mijn gewicht. Altijd was ik zo’n 15 tot 20 kilo te zwaar en verstopte ik mezelf. Ik kende maar twee manieren om met eten om te gaan: mijn ogen ervoor sluiten en alles eten wat los en vast zat of ik ging streng op dieet en ontzegde mezelf veel. Elke keer was dat gedoemd te mislukken waardoor ik me steeds meer een mislukkeling ging voelen. Op korte termijn onderdrukte ik mijn pijn door teveel te eten. Maar op de lange termijn werd ik alleen maar zwaarder en ongelukkiger. Terwijl het leven dat ik zou willen leiden op me wachtte, bleef ik alles uitstellen totdat ik ‘slank en gelukkig’ zou zijn. 

De knop ging om

Totdat een paar jaar geleden de beroemde ‘knop’ om ging. Ik maakte me zorgen om het voorbeeld dat ik mijn dochters gaf. Kinderen doen immers niet wat jij zegt, maar volgen jouw voorbeeld. Dat zou betekenen dat een leven vol stress en strijd op ze wacht. Dat motiveerde me om het anders te gaan doen. Afvallen leek ineens vanzelf te gaan toen ik het heft in eigen hand nam. Ik leerde dat het geheim van geluk niet ligt in slank zijn. Liefde voor jezelf is onvoorwaardelijk en niet afhankelijk van je gewicht. Pas toen ik mezelf onvoorwaardelijk ging steunen en ook mijn mindere kanten omarmde, leerde ik goed voor mezelf te zorgen. De kilo’s waren ineens bijzaak geworden, maar gingen er wel af. Nooit eerder heb ik zo genoten van het leven en lekker eten hoort daarbij. En nu ben ik al een paar jaar gelukkig, slank (geen fotomodel, maar gewoon lekker in mijn vel), nog steeds druk met mijn werk en het Lichtende voorbeeld voor mijn dochters. Nu laat ik ze elke dag zien hoe ze ontspannen en gezond in het leven kunnen staan en hoe ze kunnen genieten van eten. Gewoon door mijn leven lichter te maken.

Nu ik weet hoe leuk en makkelijk het leven en genieten van eten kunnen zijn, wil ik anderen helpen met hun weg daarnaartoe. Ik wil dat alle Nederlanders lekker in hun vel zitten. Daarom ontwikkelde ik het Lichter Leven programma. Want als ik het kan, kan iedereen het: ook jij! ‘Ik heb daarvoor niet genoeg discipline’, ‘Ik heb nou eenmaal aanleg om makkelijk aan te komen’ of ‘Ik heb daar een veel te druk leven voor’, denk je misschien. Allemaal fabels die ook ik bijna mijn hele leven geloofd heb. Maar discipline en aanleg hebben er niks mee te maken! Het is tijd om jezelf prioriteit te geven, want alleen door dat te doen kun je een leuk en ontspannen leven leiden. Leer naar je lichaam en je gevoel luisteren. Het is tijd om te gaan stralen en in vrijheid te leven, want je hebt maar één leven. Het is jouw tijd!

En verder:

 • Ben ik geboren in 1977 in Laren
  Woon ik samen met mijn man en 2 prachtige dochters in Bergen op Zoom
 • Werk ik ook parttime als communicatieadviseur bij IMW Breda www.imwbreda.nl , een organisatie voor maatschappelijk werk  
 • Heb ik de volgende opleidingen gevolgd (en nog talloze cursussen):
  o Tekst & Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg
  o Beroepsopleiding tot coach practitioner bij Alba Academie
  o ‘Uit de ban van emotie-eten’ bij Artiva

 

× Stel hier jouw vraag via WhatsApp