OVER SANDY

 

Jarenlang heb ik geworsteld met eten en mijn gewicht. Altijd was ik zo’n 15 tot 20 kilo te zwaar en verstopte ik mezelf. Ik kende maar twee manieren om met eten om te gaan: mijn ogen ervoor sluiten en alles eten wat los en vast zat of ik ging streng op dieet en ontzegde mezelf veel. Elke keer was dat gedoemd te mislukken waardoor ik me steeds meer een mislukkeling ging voelen. Op korte termijn onderdrukte ik mijn pijn door teveel te eten. Maar op de lange termijn werd ik alleen maar zwaarder en ongelukkiger. Terwijl het leven dat ik zou willen leiden op me wachtte, bleef ik alles uitstellen totdat ik ‘slank en gelukkig’ zou zijn.

De knop ging om

Totdat een paar jaar geleden de beroemde ‘knop’ om ging. Ik maakte me zorgen om het voorbeeld dat ik mijn dochters gaf. Kinderen doen immers niet wat jij zegt, maar volgen jouw voorbeeld. Dat zou betekenen dat een leven vol stress en strijd op ze wacht. Dat motiveerde me om het anders te gaan doen. Afvallen leek ineens vanzelf te gaan toen ik het heft in eigen hand nam. Ik leerde dat het geheim van geluk niet ligt in slank zijn. Liefde voor jezelf is onvoorwaardelijk en niet afhankelijk van je gewicht. Pas toen ik mezelf onvoorwaardelijk ging steunen en ook mijn mindere kanten omarmde, leerde ik goed voor mezelf te zorgen. De kilo’s waren ineens bijzaak geworden, maar gingen er wel af. Nooit eerder heb ik zo genoten van het leven en lekker eten hoort daarbij. En nu ben ik al een paar jaar gelukkig, slank en het Lichtende voorbeeld voor mijn dochters. Nu leer ik ze elke dag hoe ze ontspannen en gezond in het leven kunnen staan en hoe ze kunnen genieten van eten. Gewoon door mijn leven lichter te maken. 
Nu ik weet hoe leuk en makkelijk het leven en genieten van eten kunnen zijn, wil ik anderen helpen met hun weg daarnaartoe. Daarom ontwikkelde ik het Lichter Leven programma. Want als ik het kan, kan iedereen het: ook jij! ‘Ik heb daarvoor niet genoeg discipline’, ‘Ik heb nou eenmaal aanleg om makkelijk aan te komen’ of ‘Ik zal nooit in een maatje 38 passen’, denk je misschien. Allemaal fabels die ook ik bijna mijn hele leven geloofd heb. Maar discipline en aanleg hebben er niks mee te maken! Het is tijd om jezelf prioriteit te geven, want alleen door dat te doen kun je een leuke en ontspannen moeder worden. Leer naar je lichaam en je gevoel luisteren. Het is tijd om te gaan stralen en in vrijheid te leven, want je hebt maar één leven. Het is jouw tijd!

 

En verder:

• Ben ik geboren in 1977 in Laren
• Woon ik nu samen met mijn man en 2 prachtige dochters in Bergen op Zoom
Werk ik nu parttime als manager bij IMW Breda www.imwbreda.nl , een organisatie voor maatschappelijk werk  
• Heb ik de volgende opleidingen gevolgd (en nog talloze cursussen):
o Tekst & Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg
o Beroepsopleiding tot coach practitioner bij Alba Academie
o Introductie ‘Uit de ban van emotie-eten’ bij Artiva

× Stel hier jouw vraag via WhatsApp