Toe aan een nieuw hoofdstuk?

Herschrijf jouw levensverhaal

 

Daar zit je dan in je mooie huis met je gezin. Een goede baan, prachtige kinderen en genoeg te besteden. Je hebt alles wat je ooit wilde en bent zeker niet ongelukkig. Maar écht gelukkig voel je je ook niet. De sleur van alledag voelt soms verstikkend en af en toe fantaseer je over hoe het had kunnen lopen als je andere keuzes had gemaakt. Je bent jezelf een beetje verloren. Hoe vind je jezelf weer terug zonder alles te verliezen en helemaal opnieuw te moeten beginnen? Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk.

Iedereen heeft een verhaal. Maar wat als jouw verhaal je in de weg zit om je leven voluit te leven? Heb je het gevoel dat er meer in het leven zit dan je eruit haalt, maar dat jouw verleden je nog in de weg zit om daar voluit voor te gaan? Wil je leren hoe je dagelijks andere keuzes kunt maken om weer geluk te ervaren? Wie je echt bent en welke keuzes daarbij passen? Herschrijf dan samen met mij jouw verhaal voor nieuwe inzichten én om erachter te komen hoe jij van de shit uit je verleden de mest maakt voor een vruchtbare toekomst.

Laat je verhaal voor je werken

Jouw verhaal hoeft je namelijk niet in de weg te zitten. Alles wat jij hebt meegemaakt heeft je gevormd tot de persoon die je nu bent. Een diamant ontstaat onder hoge druk en zit vaak diep onder de oppervlakte verstopt. Het is een kwestie van opgraven en polijsten. Ga samen met mij op ontdekkingstocht, leer jezelf beter kennen, laat je verhaal voor je werken en ontdek jouw unieke waarde.

Hoe steekt dat verhaal in elkaar?

Soms zijn we zo verdwaald in ons verhaal dat we onszelf uit het oog verliezen. Omdat we ons aanpassen, willen zorgen voor anderen of gewoon niet hebben geleerd en de ruimte niet hebben ervaren om ons eigen pad te volgen. Tijdens jouw traject bij Verhip herschrijven we daarom samen jouw levensverhaal. Daarbij gaat het niet om wat waar is, maar om hoe jij jouw verhaal kunt inzetten om jouw doelen te bereiken. Samen zetten we jouw verhaal op een rij en denken we het om naar een nieuwe versie. Zo ontdek je wie je bent, waarom jij dingen doet die je liever anders zou doen, hoe je ze anders kunt doen, wat jouw waarden zijn en wat jij wilt. Zo doorbreek jij je ingesleten patronen en sla je een nieuwe weg in. Jouw unieke weg naar geluk, succes en liefde.

‘Maar ik ben helemaal niet creatief en ik kan niet schrijven..’

..denk je misschien. Maar ik gelukkig wel! Door de juiste vragen te stellen en jou de ruimte te geven na te denken, te voelen en te antwoorden, krijg ik alle informatie van jou die ik nodig heb om jouw verhaal op papier te zetten. Met leuke twists die je wellicht zelf niet ziet aankomen. Laat je verrassen en denk: ‘Verhip! Zo had ik het nog niet bekeken’.

 

Hoe werkt het?

 Afhankelijk van jouw coachvraag kun je het volledige onderstaande traject doorlopen of een stukje. Jij bepaalt of je all-in gaat in jouw verhaal of niet. Ben je echt toe aan een nieuw hoofdstuk of is een paragraaf voldoende voor jou?

Het volledige Verhip-traject bestaat uit 5 sessies van elk 1,5 uur. 

 1. Aan de wandel met jouw verhaal
  Al wandelend bespreken we jouw coachvraag. Wat wil jij bereiken, wat zit jou in de weg om dat te bereiken? Wat is jouw verhaal? Op basis van jouw ontwikkelvraag en verhaal bespreken we de verhaalvorm die bij jou past. Denk hierbij aan een spannend reisverslag over jouw leven, een meeslepend sprookje, een tenenkrommend bouquetreeks-achtig romantisch verhaal of een zenuwslopende thriller. Net waar jouw verhaal zich voor leent.
 2. Een reis door jouw leven
  Wat zijn de bepalende momenten in jouw leven? Hoe hebben ze je gevormd? Welke keuzes heb je gemaakt en waarom? Samen leren we jou beter kennen door jouw levensweg tot nu toe opnieuw te bewandelen.
 3. Jouw reisgenoten
  Van welke adviseurs en saboteurs neem jij advies aan? Welke helpen jou verder en welke zitten je in de weg? Hoe is dat zo gekomen en hoe zet je ze effectief in om verder te komen? We ontdekken wie jouw reisgenoten zijn en vragen ze het hemd van het lijf.
 4. Jouw kernwaarden
  Door jouw eigen kernwaarden te ontdekken, ontdek je wie je bent, waart je voor staat en wat jij wilt. Het helpt je bij het maken van grote en kleine keuzes en is jouw kompas bij het bewandelen van jouw pad. Aan de hand van jouw verhaal ontdek je jouw kernwaarden.
 5. Jouw verhaal
  Nu we jouw verhaal, reisgenoten en kernwaarden hebben ontdekt, nemen we de eerste versie van jouw nieuwe verhaal door. Die versie heb ik voor je geschreven aan de hand van de eerste 4 sessies. Wat leer je ervan, hoe voelt dat, wil je nog iets veranderen of toevoegen? Let op: jouw verhaal eindigt bijna nooit in het heden, we nemen ook een kijkje in de toekomst. Samen bepalen we hoe dat deel van jouw verhaal eruit gaat zien. Deze laatste versie
 6. Optioneel: vormgeven van jouw verhaal
  Ben jij zo blij met en trots op jouw nieuwe verhaal dat je ermee wilt pronken op de schouw, de salontafel, in de boekenkast of op jouw nachtkastje? Dat kan! Samen bespreken we hoe jij het vormgegeven wilt hebben. Misschien wel met foto’s, tekeningen of een routekaart. En natuurlijk in een VerHip jasje.

Wat kost dat verhaal?

Dat hangt af van jouw wensen. Jouw Verhip-traject is helemaal op maat. Want jouw leven is natuurlijk geen standaard verhaal. Heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

 

Mijn verhaal

Toen ze als meisje van 5 ‘s avonds in haar bedstee naar haar ruziënde ouders lag te luisteren, wist Sandy het zeker: dit was niet haar echte gezin. Op de dag dat ze werd geboren besloten de koning en koningin, haar ouders, dat hun dochter moest opgroeien als gewoon meisje in een gewoon gezin. Generatie op generatie bracht de Koninklijke familie verwende nesten met koude harten voort die liever feesten organiseerden dan dat ze omkeken naar hun onderdanen. Prinses Sandy’s geboorte ontdooide de harten van de koning en koningin. Dat schattige, hulpeloze en onschuldige meisje deed ze beseffen dat alleen iemand die heeft meegemaakt wat de gewone mensen van het land meemaken het land eerlijk, rechtvaardig en met inlevingsvermogen kan regeren.

De tranen die de koningin plengde toen haar hofdame het prinsesje naar het adoptiebureau bracht, lieten de slotgracht van het paleis overstromen. Maar ze hielden vol: dit kind moest en zou opgroeien als een normaal meisje. Natuurlijk werd ze op afstand in de gaten gehouden. En zo wisten de koning en koningin dat ze terecht kwam bij een middenklasse gezin in het Gooi. In een 2-onder-1-kap woning. Haar adoptieouders tekenden een geheimhoudingscontract: nooit mocht het meisje erachter komen waar ze echt vandaan kwam. Dat zouden haar echte ouders haar vertellen op haar 18e verjaardag. Als ze opgehaald zou worden om haar weer terug naar het paleis te brengen.

En zo leidde de prinses een relatief normaal leven. Maar wat haar echte ouders niet wisten, is dat bij een normaal leven ook tegenslagen horen. Nou ja, ze wisten het wel, maar alleen uit verhalen. Zelf waren ze immers door en door verwend. In haar eerste jaren bij haar adoptiegezin was het meisje best gelukkig. Ze voelde zich welkom en had een lieve zorgzame zus die voor haar opkwam als de jongens in de buurt haar pestten. Maar beetje bij beetje kwamen er barsten in dat geluk. Het huwelijk van haar adoptieouders vertoonde zelfs diepe scheuren. De ruzies, de afstand, het schreeuwen, huilen, het slaan, en nog erger: de stilte en de spanning in huis die groeide en groeide.

De vader des huizes sloeg steeds vaker op de vlucht op zijn verre handelsreizen. Moeder vereenzaamde en klampte zich vast aan haar dochters. Die vingen haar liefdevol op. Maar de leegte van hun moeder was niet te vullen. En zo verdwaalden de zussen steeds meer in het ongelukkige bestaan van hun moeder. Totdat ook de oudste zus vluchtte naar een ander koninkrijk. Ze liet zich schaken door een prins op een zwart paard. Een prins met wie ze later zou trouwen en lang en gelukkig zou leven.

Onze prinses voelde zich vanaf dat moment alleen in haar queeste om haar adoptiemoeder gelukkig te maken. Vader kwam nog wel eens thuis af en toe, maar dan sloot hij zich op in zijn eigen toren. Hij ging pas ter bedstee als hij zeker wist dat zijn echtgenote lag te slapen. Zijn adoptiedochter nam hij het steeds meer kwalijk dat ze hun wereld overhoop had gehaald en dat ze de eenzaamheid van zijn vrouw niet had opgelost. Dat ze zijn afwezigheid niet opvulde. Zijn woede-uitbarstingen boezemden Sandy angst in en maakten dat ze constant op haar hoede was. Het verdriet van haar moeder maakte haar in en in verdrietig.

Al die tijd wist Sandy dat ze alles wat ze meemaakte nodig had om haar karakter te vormen. Om later rechtvaardig te kunnen heersen over haar koninkrijk. Ze verlangde ernaar om terug te gaan naar het paleis waar ze thuishoorde. Maar ze zette door, ze wist waarvoor ze het deed.

Op haar 18e verjaardag gebeurde er niks. Ze tuurde en speurde de horizon af naar een koets of iemand te paard. En toen ze de zon achter de horizon zag zakken, realiseerde ze zich dat er niemand kwam. Daarom nam ze maar aan dat haar karakter nog niet voldoende gevormd was. Ze had blijkbaar nog dingen mee te maken.

Ze ging studeren en moest haar studie zelf betalen met allerlei werkzaamheden ernaast. Bij de boer bijvoorbeeld en bij de post, de fabriek, de herberg en een paar winkels. Ze leerde werken voor haar geld en door te zetten met haar studie. Slapen deed ze bijna niet meer, maar ze gaf niet op. Gelukkig was daar de liefde, want dat hoort ook bij een gewoon leven. Een bijzonder gewone jongen kwam op haar pad. Slim, knap, lief en zorgzaam. Gelukkig kwam hij ook uit een gewoon gezin. Zij namen Sandy op als een van hen. Niet wetende waar ze echt vandaan kwam en waarvoor ze voorbestemd was natuurlijk.

Het contact met haar adoptieouders verwaterde. Vader vertrok voorgoed naar een koninkrijk aan de andere kant van de wereld. Moeder gaf haar dochters de schuld en besloot ze uit haar leven te verbannen.

De liefde tussen Sandy en haar lief was sterk en blijvend en met hem aan haar zijde lukte het Sandy nog beter om haar leven op te bouwen. Samen betrokken ze een heel gewoon en klein huisje en ze maakten er hun paleisje van. De jaren verstreken en elke verjaardag keek ze naar de horizon. Totdat ze dat op een (verjaar)dag vergat.

Na een paar jaar verhuisden ze naar een groter paleis waar veel aan moest gebeuren. Ze staken de handen uit de mouwen en stopten al hun goud en liefde in het paleis om er hun thuis van te maken.

Op een dag diende zich hun eerste kind aan. En toen Sandy in de prachtige helder blauwe ogen van haar dochter keek, wist ze plots waarom de koning en koningin haar nog niet op waren komen halen. Op deze manier konden haar kinderen gewoon opgroeien zonder dat zij afstand van ze hoefde te nemen. En ze voelde zich dankbaar dat zij het offer dat haar ouders hadden gebracht niet hoefde te brengen. Dat ze haar gewone leven nog even voort mocht zetten. Er kwam nog een dochter van wie ze net zoveel hielden als van hun eerste, de troonopvolgster. De tweede dochter was al net zo speciaal. Haar hart was niet helemaal compleet. Dat kon volgens de lijfarts alleen opgelost worden met een stukje van een prinsessenhart. Dat kwam er en Sandy wist diep van binnen en als enige dat dat stukje van haar echte moeder kwam, die tenslotte ook ooit een prinses was. Sandy wist ook dat haar dochter op haar leek: ook in haar hart ontbrak namelijk een stukje dat alleen opgevuld kon worden door haar echte moeder. Stukje bij beetje leerde Sandy dat stukje zelf op te vullen. En zo maakte ze weer iets mee waardoor haar karakter en haar bestemming meer vorm kregen. En waardoor ze zichzelf steeds beter leerde kennen. Ze was blij dat deze meisjes haar dochters waren en haar deze lessen leerden. En zo overwon ze haar angsten.

En nu op haar 44e weet onze prinses dat de koning en koningin nog voor haar komen. Toch tuurt ze op haar verjaardag niet meer naar de horizon. Steeds meer twijfelt ze of ze nog wel terug wil. Inmiddels heeft ze met haar ervaring, doorzettingsvermogen en karakter een mooi leven opgebouwd tussen de gewone mensen. Ze weet niet of ze nog kan aarden in het paleis tussen de adellijken. Haar gewone huis past haar goed en haar man en kinderen wil ze een verhuizing niet aan doen. Waarom naar een paleis verhuizen als je er jaren over hebt gedaan om van een paleis een thuis te maken?

Bovendien redt ze het prima zonder bedienden. Zo met z’n vieren en zonder pottenkijkers vindt ze het leven heerlijk. En ook al hebben haar adoptieouders hun taak niet volbracht zoals afgesproken: ze is ze wel dankbaar voor wat ze haar onbewust hebben meegegeven. Door hen weet ze wat ze niet wil. En wat ze niet wil is in haar eentje verantwoordelijk zijn voor een heel koninkrijk. Ze vond de verantwoordelijkheid voor het geluk van haar adoptieouders al ondraaglijk, hoe moet ze dat in hemelsnaam voor iedereen doen?! Nee, laat de mensen maar zelf die verantwoordelijkheid pakken, dat heeft ze wel geleerd. En zo pakt het plan van de koning en koning slechts deels uit zoals bedoeld. Ja, de prinses heeft karakter, doorzettingsvermogen en inlevingsvermogen gekweekt en daarmee is ze de meest geschikte troonopvolgster sinds generaties. Maar helaas: datzelfde karakter houdt haar tegen om de troon te bestijgen. Omdat ze nu weet dat geluk schuilt in gewone dingen zoals liefde en niet in macht en rijkdom. En zo zal haar echte broertje, een verwend nest die altijd in het paleis is blijven wonen, de kroon binnenkort op zijn hoofd krijgen. Het land is er dus niet mee geholpen, prinses Sandy wel, lang en gelukkig maar.

Niet het einde…maar pas het begin

 

   

  × Stel hier jouw vraag via WhatsApp